tiistai 6. kesäkuuta 2017

Mäntykallion koulu - Ei takinkääntöä

Julkisista asioista voi kirjoittaa julkisesti. Hallituksen kokouksen pöytäkirja ja kaupunginvaltuuston kokous ovat julkisia asioita.

Mäntykallion koulun rakentaminen maksaa 9,4 M€ (+ limitti 1,1 M€). Siihen kuuluu vanhan keskiosan purku. Uudet 2000 -luvun alussa rakennetut ovat liikuntahallisiipi ja mutteriosa säilytetään.

Kaupunginhallituksessa heräsi keskustelu, että reilun 10 vuotta vanha mutteriosa pitäisi purkaa. Sen lisähinta on 3,1 M€. Eli koko hankkeen hinta on 12,5 M€ (+ limitti 1,1 M€).

Valtuutetut saivat selvityksen. Rakennusalan ammattilais(t)en mukaan mutteriosaa ei kannata purkaa, vaan sen tulee ns. "modernisoida". Lisäksi valtuusto edellyttää, että ylärinteestä tulevat valumavedet tulee ohjata pois rakennuksesta ja ilmanvaihto tulee eriyttää.

Hallituksessa asiasta äänestettiin ja sen ehdotuksena oli, että mutteriosa tulisi purkaa. Eli lisähinta on 3,1 M€.

Valtuustossa pohjaesitys oli hallituksen päätöksen mukainen eli mutteriosa puretaan. Vastaesityksenä oli, että pitäydytään alkuperäisessä suunnitelmassa ettei mutteriosaa pureta. Ja äänestykseen meni pitkien keskustelujen jälkeen.

Tulos oli seuraava:

- JAA 3
-- hallituksen esitys eli mutteriosa puretaan

- EI 39
-- alkuperäinen esitys, mutteriosa säilytetään

- TYHJIÄ 1
-- ?

Se miksi tätä kirjoitan, on se hämmästely kolmesta JAA -äänestä. He olivat (2) hallituksessa mutteriosan purun kannalla. Lisähintahan tällä on 3,1 M€.

Siis hallituksessa toteutettua linjaa ei muutettu ja takkia ei käännetty. Näyttää olevan niin, että vaikka meteoriitti osuu päänuppiin, niin valittu linja ei muutu.

Tämä linjan pitäminen on totuttua aikaisemmista päätöksistä. Hallituksessa istuvien luottamushenkilöiden valittu linja pitää. Valtuustossa äänestetään saman kaavan mukaan. Korkeintaan äänestetään tyhjää, mutta takkia ei käännetä.

Mielestäni saatujen faktojen mukaan olisi pitänyt äänestystuloksen pitänyt olla 0-43, mutteriosa säilytetään.

Lisäksi hämmästelin, miten TYHJÄ -ääniä oli 1 kpl. Siis kyseinen valtuutettu ei niin kuin osaa olla kumpaakaan mieltä. Vai mitä TYHJÄ sitten tarkoittaakin?

Tästä alkanut uusi valtuustokausi jatkuu seuraavat 4 vuotta.