Katsoin Motivan sivuilta talon energiankulutuksen jakauman. Koko talon energiakulutus on esim. 17.000 kWh. Käyttöveden lämmityksen ja lämmityksen osuus on noin 12.000 kWh ja käyttösähkön osuus on noin 5.000 kWh.
Eli lämpöpumpulla tuotetaan tuo äsken mainittu 12.000 kWh. Kun hyötysuhde on noin yhden suhde neljään tai viiteen, niin silloin lisääntyy sähkönkäyttö noin 3.000 kWh.
Täytyy muistaa, että vanhemmissa taloissa ei riitä sulakekoko ja mitä ilmeisimmin joudutaan isomman sähkörempan eteen.
Siis yhteenvetona todettakoon seuraavaa. Käyttösähkö on ollut noin 5000 kWh ja lämpöpumppuun kuluu sähköä noin 3000 kWh. Tällöin sähkönkulutus kasvaa talossa noin 50 %.
Sähkö on Suomessa ja Euroopassa niukkuushyödyke ja tätä menoa niukkuus vaan lisääntyy.
2 kommenttia:
Pitää muistaa, että sähköistyvä autokanta lisää myös sähkön kulutusta entisestään...
Otin kopion netistä:
”Saksa ostaa 0,5 miljardilla Uniperin ja saa samalla sen omistamat Ruotsin, Hollannin, Ison Britannian, Unkarin, Belgian ja Saksan kaasu-, vesi-, kivihiili- ja ydinvoimalat!
Moni suomalainen on autuaan tietämätön, että Uniper omistaa Ruotsissa mm. 54,4% Oskarshamnin, 29,6% Ringshalsin ja 3,8 % Forsmarkin ydinvoimaloista. Näiden ydinvoimaloiden kapasiteetti on 2308 MW – 3820 MW. Puhutaan siis valtavasta ydinvoimakapasiteetista. Niin suuresta, että jos nuo olisivat olleet Suomen omistuksessa, Suomi olisi energian suhteen enemmän kuin omavarainen!
Näiden lisäksi Uniper omistaa Ruotsissa yhteensä n. 70 vesivoimalaitosta!
Uniperin kokonaan omistamien Connah’s Quay ja Isle of Grain maakaasuvoimat tuottavat 1380 MW ja 1275 MW .
Uniperin omistaman Maasvlakte-hiilivoimalan kapasiteetti on 2180 MW. Nyt ei siis puhuta mistään pikkuvoimaloista!
Koko Uniperin tuotantokapasiteetti oli 2017 n. 120 TWh eli noin tuplasti koko Suomen sähköntuotantokapasiteetti.
Kaiken kaikkiaan Uniper omistaa valtavan määrän voimalaitoksia ja nyt nuo kaikki vain menivät naurettavaan pilkkahintaan Saksalle.
Lähetä kommentti